کارآموزی
معرفی
هدف ازکارآموزی، آشنایی دانشجویان ازنزدیک با کارهای علمی ومسائل اجرایی می باشد بطوریکه به آنها فرصت داده شود آموخته های خود را با عمل تطبیق وکمبودها ونواقص احتمالی را درک و در رفع آنها بکوشند.
تعاریف کلی
۱- کارآموزی : دوره ای است که طی آن دانشجویان واحد های درسی مشخصی را در مراکز صنعتی، خدماتی و سایر مراکز می گذرانند تا به منظور استفاده از آموخته های علمی و فنی، بالابردن توان علمی واجرائی خود در رشته مربوطه و امکان تاثیر متقابل تئوری و عمل و یا علم و فن با نحوه رفع نیازهای اساسی و ضروری جامعه آشنا گردند.
۲-دانشجوی کارآموز : دانشجوی کار آموز که در این آئین نامه به اختصار کار آموز گفته می شود ، دانشجویی است که دوره های کارآموزی خود را در یک واحد صنعتی یا خدماتی میگذراند.
۳-استاد کارآموزی : هردانشجو، کارآموزی خود را زیر نظر یک عضو هیأت علمی به معرفی گروه آموزشی ذیربط تحت عنوان استاد کارآموزی میگذارند که مسئول راهنمایی کار آموز و ارائه نمره به واحد دانشگاهی میباشد.
۴-محل کارآموزی : منظور از محل کارآموزی هر نوع مرکز اقتصادی ، تولیدی ، خدماتی ستادی ، تحقیقاتی ، طراحی و مشاوره ای ، آموزشی ، فنی ، اکتشافی ، استخراجی و غیره میباشد که به عنوان مکان کارآموزی دانشجو تعیین میگردد .
۵- دفتر ارتباط با صنعت واحد دانشگاهی : دفتری است که در واحدهای دانشگاهی تشکیل و تحت نظر معاونت پژوهشی واحد ، اموری از قبیل هماهنگی جهت بازدیدهای علمی–پژوهشی، معرفی جهت انجام کارآموزی، معرفی دانشجویان به مراکز صنعتی جهت انجام کارهای تحقیقاتی و… را به انجام میرساند.
نکات مهم در ثبت نام کارآموزی
-
دانشجویان گرامی تا اول تیرماه جهت ثبت نهایی واحد کارآموزی مهلت دارند. لازم است تا قبل از این تاریخ مطابق راهنمای رویه کارآموزی و راهنمای درخواست کارآموزی در گلستان (قابل دریافت در انتهای همین بخش) ، مراحل زیر را به انجام رسانده باشند:
۱-هماهنگی اولیه با واحد صنعتی مورد نظر و تعیین محل کارآموزی
۲- ثبت درخواست کارآموزی در پیشخوان خدمت گلستان
۳- دریافت معرفی نامه از سامانه گلستان جهت ارائه به واحد صنعتی (معرفینامه پس از تأیید مدیر گروه، استاد کارآموزی و رئیس دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت در سامانه گلستان، صادر خواهد شد)
۴- دریافت موافقت نامه از واحد صنعتی و بارگذاری در سامانه گلستان
نحوه تعیین محل کارآموزی
-
دانشجویان گرامی جهت تعیین محل کارآموزی می توانند به وبگاه کارآموزی کشوری به آدرس http://karamouz.irost.org/ مراجعه نمایند. “راهنمای استفاده از سامانه کارآموزی کشوری در انتهای همین بخش قابل دریافت است.”
-
در صورتی که ظرفیت پذیرش واحدهای صنعتی مورد علاقه دانشجو در سامانه کشوری تکمیل شده است و یا واحد صنعتی مدنظر دانشجو در سامانه موجود نیست، دانشجو شخصاً با تماس یا مراجعه حضوری به واحد صنعتی جهت هماهنگی اولیه اقدام می نماید.
-
لیست واحدهای صنعتی که دانشجویان قبلاً دوره کارآموزی را در آن واحدها گذرانده اند در همین صفحه قابل دریافت است.
استان همدان دارای ظرفیت بالای اجرایی و تحقیقاتی در صنایع مختلف است و با توجه به روند توسعه صنعتی این استان، نیاز روزافزون به جذب نیروی کارآمد بیش از پیش احساس میشود. آموزشهای ارائه شده به فراگیران رشته مهندسی موجب میگردد تا فارغ التحصیلان این رشته از دانش و مهارت مناسبی برای پاسخگویی به نیازهای بخشهای مختلف صنعتی برخوردار باشند. در حال حاضر كمبود نيروي انساني متخصص کارامد در این حوزه در استان همدان و منطقه غرب کشور به گونه ای است که در صورت عدم توسعه متناسب رشتههای فنی و مهندسی، نیاز صنایع این استان به نحو مطلوبی مرتفع نخواهد شد. نظر به رسالتی که دانشگاه صنعتی همدان در پیشبرد اهداف توسعهای استان دارد و با توجه به بهرهمندي از كادر هيئت علمي متخصص و تجهيرات آزمايشگاهي و پژوهشي مناسب، شایسته است این دانشگاه نسبت به تربیت نیروهای متخصص در رشته های مهندسی اقدام نماید.